Navigatie Link overslaanHome » Agenda

Belangrijke data

Agenda

14-12-2017 Kerstbijeenkomst

23-03-2018 Voorjaarsbijeenkomst

14-06-2018 Jaarlijks Reisje

04-10-2018 Najaarsbijeenkomst

13-12-2018 Kerstbijeenkomst

Op donderdagmiddag 14 december 2017 komen we weer bijeen om ons jaarlijkse kerstfeest te vieren in :       Café Restaurant Partycentrum Stam,  Raadhuisstraat 1 - 3, 1687 AH Wognum.  tel.0229571263

Dit  jaar heeft het bestuur Ina Broekhuizen-Slot gevraagd deze middag op te luisteren.

Ina schrijft al jarenlang West-Friese gedichten over onderwerpen van alledag met een beschouwend tintje. Ook publiceerde ze vier romans in het Nederlands. Haar hart ligt bij het landschap en de historie van West-Friesland.

Ina was al vroeg geïnteresseerd in taal en toen ze rond 1980 van Purmerend terug naar Westfriesland (Wognum) verhuisde gaf ze zich op voor de cursus “Wat doen we met ons Westfries?” van Nel van Laren-Zwuup. Vanuit deze cursus zijn er schrijfgroepen ontstaan, is de stichting Creatief Westfries opgericht, zag het tijdschrift Skroivendevort het licht en zijn er boeken verschenen met de titel “Zuks moet je opskroive”.

Bij veel van deze activiteiten was Ina betrokken en zij werd schrijfster in het Westfries. Voor haar staat de Westfriese taal dicht bij mensen en raakt het aan de kern, al komt er ook een scheut weemoed bij, “vezellef”. Ondertussen heeft Ina tal van verhalen, gedichten en bijdragen voor de Westfriese kalender geschreven. Ook schreef ze enkele muzikale toneelstukken die met veel plezier in Abbekerk op toneel zijn gebracht .

Er zijn drie bingorondjes met veel (meegebrachte!!!!) prijsjes.

De bingogetallen zijn weer goed te lezen op het grote scherm.

We beginnen met een gezellig kopje koffie of thee + banket, gevolgd door een welkomstwoord door de voorzitter.

Het borreltje en/of glaasje fris zal niet ontbreken.

En natuurlijk is er weer een uitgebreide kerstlunch.

KOSTEN EN OPGAVE VOOR HET KERSTFEEST

Ook dit jaar zijn we erin geslaagd de kosten laag te houden op € 15.00 per persoon.

Alles is hierbij inbegrepen en u bent verzekerd van een prachtige middag.

OPGAVE: Uw betaling is tevens uw aanmelding, door betaling van € 15.00 per persoon.

Het banknummer is: NL 03 RABO 0333. 0655.06  t.n.v. de NVVS afd. West-Friesland te Zwaag. onder vermelding van de namen van de deelnemers.

Voor dit kerstfeest dient u zich beslist vooraf aan te melden, omdat er anders voor u geen kerstlunch kan worden geserveerd.